Thursday 13 June 2013

RASTA PASTA

Pasta Goreng

 Pasta Goreng Pedas

Ini menu breakfast pasta tadi. Tapi terlebih cili so agak pedas sikit walaupun bagi orang melayu cam kita ni. "Terbako" juga la lidah. Mula mula ingat nak buat Pasta berempah Cajun resepi kak nor tu tapi malas la pulak nak check resepi pagi pagi. So buat ikut apa yang sempat sajalah...

  • Bahan bahan
  • 100gm pasta - direbus hingga masak, toskan.
  • 3 kuntum cendawan shiitake - dihiris nipis
  • 2 ulas bawang putih - ditumbuk
  • 1/2 batang lobak merah - dipotong dadu
  • 2 sudu besar sos spaghetti
  • 1 sudu besar cili kisar ( kena kurangkan )
  • Garam secukup rasa
  • Sedikit air
  • 100 gms daging ayam - dipotong sais sesuai

Cara cara
1. Panaskan minyak, tumis bawang putih dan cili kisar hingga masak. Masukkan ayam dan biarkan sebentar.
2. Masukkan sos spaghetti, cendawan dan lobak merah. Masukkan sedikit air dan biarkan hingga kuah mendidih.
3. Perasakan dengan garam. Masukkan pasta, gaul rata dan biarkan sebentar. Tutup api dan sedia dihidang.


No comments:

Post a Comment